Favoritt optikk Canon 85mm 1.2

I dag var det så godt som julaften i stua mi. Jeg satt med noen kundeforberedelser da det plutselig ringte på døra. Jeg spratt opp fra sofaen og løp ut for å åpne døren. Der stod det en vennlig mann fra UPS med en diger pakke under armen. “Mener du det? Er den virkelig til meg!?!” Joda, den var faktisk det. Bare signerte jeg, så var det greit:)

Fotoutstyr fra B&HSom fersk fotograf er det veldig mange ting man veldig gjerne vil ha. Og en av disse tingene har for meg vært det fantastiske objektivet fra Canon: 85mm L f/1.2. Da jeg for alvor begynte med foto, sa jeg til meg selv at den dagen jeg booket mitt første bryllup, skulle jeg bruke pengene på dette objektivet – mitt drømmeobjektiv! Vel, jeg booket bryllup allerede i fjor, men da var det andre ting som jeg følte jeg måtte investere i først. Men i år har jeg vært så heldig å allerede være booket til 3 egne bryllup, pluss 6 bryllup som second shooter med fantastiske Fotograf Jan Ivar Vik! Så jeg syntes det var på tide å unne meg drømmeobjektivet mitt.

Tidspunktet kunne heller ikke vært bedre. Marius og jeg reiser nemlig til Florida på lørdag!! Så nå gleder jeg meg masse til å reise på ferie og ta masse fine bilder med mr. 85!

Og for de som kanskje ikke er så bereist i optikk-verdenen, kan jeg jo opplyse om  at dette objektivet gjør det mulig for meg å ta bilder selv når det er veldig lite lys tilgjengelig (alt utstyret jeg investerer i er i grunnen godt egnet for dette ettersom jeg liker å bruke naturlig lys mest mulig). Det er f.eks. perfekt til bruk under vielser når jeg vil komme litt tettere på brudeparet, uten å stå helt oppe ved alteret. Det er ypperlig ved portrettfotografering, og gir suuuuperfin, myk, blurret bakgrunn. Kort fortalt: et objektiv etter mitt hjerte og perfekt for min stil:) Bryllupssesongen kan bare begynne. Jeg er klar!

Drømmeobjektiv

Share this story