Morsdag og fastelaven

I dag er det morsdag og fastelavn, og vi får besøk av to veldig spesielle mammaer på kaffe og kaker. Morsdag er egentlig en veldig fin tradisjon jeg synes det er koselig å kunne markere. Men dette med fastelaven har jeg egentlig aldri tenkt så mye på… I år bestemte jeg meg likevel for at jeg ville pynte opp i stuen og støtte sanitetsforeningen med å kjøpe fastelavnsris. Dessverre var de utsolgt da jeg kom på butikken i går, så da måtte jeg ty til plan B og lage mitt eget. Jeg er ikke så veldig kjent med hva fastelavn egentlig er, men etter noen søk på google har jeg funnet ut at det er en skikk som har røtter helt tilbake til middelalderen, og at ordet kommer fra det tyske “Fasten-aben” som betyr kvelden før fasten. Så på fastelavnsøndag var det meningen at man skulle fråtse, og det er nok også derfor skikken med fastelavnsboller har blitt værende. Fastelavnsriset brukte man visstnok til å rise både dyr, marker og mennesker for at de skulle bli mer fruktbare…

Jeg for min del synes bare det er flott å få litt farger inn i stuen! Nå går det jo mot lysere tider også, så det skal bli koselig når knoppene begynner å springe ut. Da blir det tidlig vår i stua! Håper alle har en fin morsdag og fastelavnssøndag.

Share this story