Stine og Janice er to gode venninner som begge venter hver sin gutt. Janice har termin i slutten av februar og Stine har termin i slutten av april. Derfor bestemte vi i venninnegjengen oss for at vi ville arrangere en dobbel babyshower for de flotte damene! Eventen fant sted hjemme hos meg i Drøbak en søndag i slutten av januar. Jeg fant ut at jeg ville lage tapas, og passet på at det var ting de gravide kunne spise (f.eks er det viktig med pataurisert ost, det har jeg i allefall fått med meg.) Ellers serverte jeg hjemmelaget focaccia, aioli, pesto, fylt paprika, lakseruller, grønnsaker med dip, ost og kjeks, samt kyllingkjøttboller i tomatsaus. Gjestene kom klokken 14 og vi holdt på i to-tre timer. Det var kjempekoselig, og alle var i strålende godt humør! Jeg hadde planlagt noen babyshower leker, blant annet quiz, en runde med “fleip eller fakta”, og gjestene måtte også gjette magemålet til de gravide ved å klippe av en snor som skulle passe rundt magen (det ble en del bom for å si det sånn). Men stemningen var på topp, og gjestene hadde tatt med seg utrolig flotte gaver til æresgjestene. Selv hadde jeg prøvd meg på noen bleiekaker for å følge denne ultra-amerikanske tradisjonen (jeg fant oppskrift og litt inspirasjon her hvis du er interessert i å lage noe lignende).

Etter å ha arrangert en slik event selv, synes jeg at Babyshower er en kjempekoselig tradisjon. Det er egentlig ikke så mye som skal til for å samle en venninnegjeng, planlegge noen leker og stå for litt enkel servering. Det anbefales i hvertfall på det varmeste, så jeg håper at denne tradisjonen har kommet for å bli. Vi hadde en super søndagsformiddag, takket være en herlig jentegjeng!

Tusen takk til Jeanett, Renate, Turid og lille Hedda, lille Isaac Alexander, Laila, Aleksandra, Veronika, Helene og lille Thea Synnøve, Anita, Aina og jordmor Wenche for at dere kom og gjorde babyshoweren perfekt for de skjønne gravide fruene.

Miljøbilder fra babyshower

Babyshower for Stine og Janice

Detaljbilder av tapas servert i babyshower

Gjestene gjetter hvor stor magen er i babyshower

Babyshowerlek - gjett magemålet

Babyshower med tapas

Bilder fra babyshower

Stine bruker iPad som ultralyd på Janice

Babyshowerglede og detaljer

Gaveåpning i babyshower

Janice blir glad for bamsedress i babyshower

Gruppebilde og avskjedsgave i babyshower

 

Share this story